Dia 4 - Reisverslag uit Oruro, Bolivia van lorenopstage2024 - WaarBenJij.nu Dia 4 - Reisverslag uit Oruro, Bolivia van lorenopstage2024 - WaarBenJij.nu

Dia 4

Door: Loren Van Schelvergem

Blijf op de hoogte en volg

02 April 2024 | Bolivia, Oruro

Uitspraak van de dag: 'En nu is het aan Loren om te zeggen welke activiteiten ze in maart heeft gedaan' - grapjas Limbert

Doel van de dag: mijn eerste dag als werkmens bij CEPA goed volbrengen

's Morgens al heel vroeg wakker geworden. Mijn biologische klok heeft zich precies toch nog steeds niet aangepast. Of misschien komt het door het licht die al vroeg door het raampje schijnt in mijn kamer. Om 8u zit ik aan het ontbijt samen met Monica en vervolgens ook Jhonny en Katerine. We babbelen wat over koetjes en kalfjes en terwijl eet ik mijn cornflakes met yoghurt op en sinaasappelsapje erbij. Hier wel een schande dat ik geen thee of koffie lust eigenlijk. Jhonny en ik gaan op pad richting CEPA met de micro, toch lang geleden zo'n busjes. Op CEPA aangekomen, krijg ik mijn bureau te zien voor de komende dagen. We houden eerst een meetingkje met onze 'afdeling' over de plannen van april en tegen 9u30 is het tijd om de vergadering bij te wonen met alle leden van CEPA: Giovanni, Clemente, Carol, Jaime, Francesca, Julian, Camila, Alicia, Callixto en Limbert. Enkel Wilma was er niet bij, maar zij had het druk met papieren af te maken nu Callixto eens in Oruro was om zijn handtekening te kunnen zetten. Ik stel me zelf kort even voor in het Spaans, we doen een gebed, we overlopen de activiteiten van afgelopen maand en de activiteiten van komende maand. Om 12u30 was de vergadering nog steeds niet gedaan dus deden we verder in de namiddag van 14u30 tot 17u. Het hoogtepunt in de voormiddag waren toch de chocolade mignonnettes die ik meehad voor hen en in de namiddag de waterijsjes die Carol bracht (wel met kaneelsmaak, wat apart maar dik oke). In onze middagpauze keren Jhonny en ik terug naar huis met de micro. Monica heeft namelijk super lekker gekookt. Eerst een soepje, vervolgens frietjes rijst en een soort schnitzel achtig. Als dessert banaan in een vanillesausje. Patrick is er deze keer ook bij, zo veel gegroeid sinds de laatste keer dat ik die hen gezien (zal iets van 2018 zijn). Met een gevuld maagje opnieuw naar CEPA voor deel 2 van de vergadering. Uiteindelijk komen we voor mij tot de conclusie dat we een mini vergadering morgen doen om 9u om mijn stage te plannen. Van 17u tot 18u30 werk ik nog even verder aan handleidingen voor laboratoriummateriaal in het Spaans en vervolgens neem ik een micro terug naar huis. Jhonny had nog een meeting ergens anders dus die moest al wat vroeger weg. Spannend zo alleen op de micro, maar verliep zeer vlot. Thuisgekomen is enkel Katherine er en zetten we ons samen in de keuken. Zij werkende aan haar thesis, ik kijkende naar de net online gekomen thesisonderwerpen. Het zijn er me net wel iets te veel en al snel word ik moe. 22u mooi uurtje om te gaan slapen! Monica was nog naar een meeting van Patrick zijn school en Jhonny was nog niet terug van zijn vergadering.

Hasta mañana!

Loren out

• 02 April 2024 - 07:49

Klaartje Van Schelvergem :

Meteen al bezig bijtje :) doe je goed zussie xx

• 02 April 2024 - 07:59

Lotte Vandekerckhove:

Jaaa ik ben terug mee in het verhaal, heb alle dias net gelezen en helemaal klaar om de rest te volgen! Wat een ervaring!!! Geniet ervan x Trouwens, ik zocht even op wat een micro precies is, want dat kende ik niet hihi, een buske dus :)

• 02 April 2024 - 10:49

Gunther:

Je gaat nog perfect Spaans kunnen spreken na 2 weken [e-1f609].